Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят рецидивист за жестоко убийство на мъж в с. Згориград

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Б.Р. (на 45 години) за закононарушения – съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и кражба.

Обвиняемият Р. е неведнъж осъждан. Последната присъда от 2017 година за кражба, с наложено наказване от три години „ отнемане от независимост “, не е била приведена в осъществяване, заради укриването му от органите на Министерство на вътрешните работи. През есента 2018 година мъжът почнал работа като дояч в кравеферма, намираща се в кв. „ Овча купел “ в столицата. Пред всички свои сътрудници той се представял с името Пламен. Покрай работата се срещнал с Г.П., с който прекарвали доста време дружно. Споделил му, че изпитва финансови усложнения и се нуждае от парични средства. Заявил му, че може да се снабди с тях, в случай че ги открадне от някой, който той му уточни. Приятелят му заречен да измисли „ схемата “, имайки поради, че добре познава региона към гр. Враца и селото, където живял – с. Згориград.

2 години затвор за мъж, обрал жена в нощния трен от Варна за Пловдив

При идната им среща Г.П. му споделил за самотно живеещия Т.К., който бил финансово гарантиран, защото се занимавал със земеделие и развъждане на животни. Уточнил, че същият криел парите си „ под дюшека и в дрешника “. Достъпът до парцела на въпросният мъж бил улеснен, заради обстоятелството, че къщата му се намирала в края на селото и постоянно не се заключвала.

Вечерта на 02.07.2019 година, в региона на чешма по пътя към пещера „ Леденика “, П. в детайли разяснил на Р. местонахождението на парцела на Т.К. В осъществяване на дадените му инструкции, обвиненият Б.Р. проникнал в дома на възрастния мъж. В търсенето на пари той разхвърлял движимости и мебелировка, когато бил заварен от притежателя на парцела. Същият се опитал да противодейства, с цел да отбрани дома и себе си. На собствен ред рецидивистът, с открита в дома железна щанга, нанесъл на К. голям брой удари по главата и тялото, до момента в който го обезсилил. Счупил и телефона му, с цел да не може потърпевшият да потърси помощ.

Обвиняемият Р. излязъл в двора, разрушил едно от стъклата на паркирания там автомобил и проникнал в него. Претърсил намиращите в него движимости на потърпевшия К., разкрил портмоне със сумата от 1000 лв., която лишил. След това се върнал при чешмата, където го чакал П. За кървавите следи по облеклата си обяснил, че в развой на „ тършуването “ пристигнал К. и той го „ блъснал по носа с пестник “. Твърдял, че го оставил жив.

На идващия ден приятелката на потърпевшия, след няколкократни несполучливи опити да се свърже с него по телефон, пристигнала в дома му. С влизането видяла доста кръв в коридора и разхвърляни движимости, а К. лежал неподвижен и оцапан с кръв на пода. Веднага бил подаден сигнал към телефон 112. Пристигналият на място медицински екип установил гибелта на мъжа. От съдебно-медицинска експертиза е видно, че повода за леталния излаз е открита черепно-мозъчна контузия, довела до положение на несъответственост с живота.

Задържаха 38-годишен, ограбил и пребил възрастен мъж

Предстои наказателното произвеждане против обвинения Б.Р. да продължи в съда, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР