Окръжна прокуратура - Враца е внесла в съда искане за

...
Окръжна прокуратура - Враца е внесла в съда искане за
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви всички подробности около жестокото убийство на Андрея

Окръжна прокуратура - Враца е внесла в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А.О. (на 17 години), притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3, вр.чл.115, вр.чл.63, ал.2, т.1 от Наказателен кодекс. Около 1 ч. през нощта, в дом на ул. „ Извън регулация “ в с. Галиче, обвиненият съзнателно умъртвил осемнадесетгодишната А.Р. Това заяви " Блиц ", цитирайки известие от прокуратурата.

``
реклама

Установено е, че потърпевшата А.Р. живеела сама в дома на татко си в същото село, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивала у дома или в дома на чичо си. Около 22 ч. на 10.01.2020 година момичето разговаряло с татко си, след което останало в дома си. Във въпросната вечер обвиненият А.О. бил в дома на баба си на ул. „ Огоста “ в с. Галиче, където живее.

Около 1 ч. излязъл на открито, като минавайки около дома на Р., забелязал, че прозорецът на стаята й свети. Решил да отиде при нея, защото от дълго време я харесвал. О. минал през отворената врата в двора на парцела, намерил стол, който употребявал, с цел да огледа през прозореца. Виждайки, че Р. сама и спи се насочил към входната врата на къщата. След като открил, че тя е заключена, проникнал през прозорец на мазето. Забелязал там железна пръчка, която взел, с цел да сплаши момичето.

Твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, защото идвал преди години с компания да гледа сериал. Когато А.О. влезнал в стаята на А.Р., тя спяла на леглото си. Събудил я и й предложил да осъществят сексуален акт. Момичето се възпротивило и почнало да вика, а обвиненият я блъснал с металната пръчка в лявото слепоочие, след което почнал да я души до момента в който тя престанала да демонстрира признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил сексуален акт с нея. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, защото се страхувал, че може още да е жива и да опише за случилото се.

Нанесъл няколко удара в региона на шията и прерязал гърлото на момичето. Обвиняемият видял мокри кърпи, които употребявал, с цел да избърше ръцете и ножа. Забелязал портмонето на потърпевшата, ревизирал го и го взел със себе си дружно с увития в мокри кърпи нож. А.О. напуснал мястото на престъплението по същия път, по който бил пристигнал, като по пътя към дома си изхвърлил ножа.

След като се прибрал у дома, преброил откраднатите пари – 250 лв., а портмонето пуснал в кладенеца на двора. На сутринта обвиненият отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в гр. Бяла Слатина. Същия ден следобяд бил открит в дома на баба си от органите на Министерство на вътрешните работи и след извършен разпит, признал авторството на действието. Предявеното на А.О. обвиняване е подкрепено от събраните все още доказателства - разпити на очевидци, протоколи за оглед на местопрестъпление, за обиск, претършуване и изземване, извършен следствен опит, направена ДНК експертиза и съдебно-медицинска експертиза на мъртвец, както и от обясненията на самия обвинен.

О. е осъждан два пъти. През м.септември 2019 година, по съглашение с прокуратурата, му е било наложено наказване от шест месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период за нанесена телесна щета. Предстои произнасянето на съда по импортираното от Окръжна прокуратура – Враца искане за установяване на мярка за неотклонение по отношение на А.О. Воденото от Оперативна програма – Враца наказателно произвеждане против причинителя на умишленото ликвидиране в с. Галиче е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура – София.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР