Окръжна прокуратура – Враца е внесла обвинителен акт срещу А.

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла обвинителен акт срещу А.
Коментари Харесай

Изпращат на съд шофьорът, блъснал и убил баба на пешеходна пътека във Враца

Окръжна прокуратура – Враца е внесла обвинителен акт против А. Иванов за това, че е блъснал и умъртвил стара жена, прекосявала на пешеходна пътека на бул. във Враца.
Обвиняемият Иванов е дееспособен лидер с категория „ В “ и като подобен е наказван за нарушавания на разпоредбите за придвижване.
Около 7:15 часа на 24 октомври минлата година във Враца, той тръгнал за работа със личния си лек автомобил „ Опел Вектра “. Времето било облачно, валял слаб дъжд, пътното платно било мокро.
В пътната права на бул. „ Мито Орозов, в посока изхода на града за Оряхово, имало добре забележима пешеходна пътека вид „ Зебра “, с дължина на отпечатък 3 метра. Тя била ситуирана по целия бул. и обозначена с пътен знак Д17.
Иванов не следял деликатно пътната конюнктура, заради което не отразил наличието и придвижването по пътното платно на стара жена, която прекосявала по пешеходната пътека. Той имал опция да я види на осветеното от късите светлини разстояние от към 40 метра и да реагира на зародилата заплаха, като понижи скоростта на придвижване или предприеме спешно прекъсване. Обаче закъснялата му реакция за притежаване и надзор върху придвижването на автомобила му попречили да предотврати удара на колата с потърпевшата, което се открива и от осъществената след това автотехническа експертиза.
В резултат на това потърпевшата паднала с горната част на тялото си върху предното панорамно стъкло на автомобила, в което си блъснала главата, след което била отхвърлена напред към асфалтовата настилка.
Обвиняемият усетил, че направил удар и спрял автомобила. За случилото се бил подаден сигнал на тел. 112.
Въпреки оказаната на потърпевшата жена здравна помощ на идващия ден след случая тя умряла, вследствие на тежка съчетана контузия с несъвместими с живота увреждания на вътрешните органи.
Разпитан в качеството на обвинен Иванов е декларирал, че злополуката е станала след пешеходната пътека, само че това изказване не се поддържа от събраните по делото доказателства и съставляват защитната му теза.
Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР