Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд 32-годишния Н.

...
Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд 32-годишния Н.
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж от Мездра, нападнал гостите си с нож

Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд 32-годишния Н. Н. по обвиняване за осъществени от него закононарушения по член 115, вр. член 18 от Наказателен кодекс и по член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 30 декември 2018 година обвиненият Н. поканил в дома си в Мездра негови положителни познати - живеещите в съседство братя-близнаци К. Д. и Д. Д. (на 30 години). Гостите пристигнали към 22 ч. Стопанинът подготвил за вечеря храна и алкохол, като след това братята купили спомагателна бутилка водка.
Вследствие на използван алкохол обвиненият Н. Н. станал по – гръмък и избухлив, увеличавал силата на пуснатата музика. При направената забележка от страна на гостите, че това може да провокира недоволството на съседите и сигнализиране на органите на реда, обвиненият показал на поставените на масата три ножа. Казал: „ Като дойдат служителите на реда, да ги заколим “. Гостите му се противопоставили и той ги преместил на рафт на секция в хола.
Около 3 ч. през нощта обвиненият Н. Н., без да е бил предизвикан по какъвто и да е метод, декларирал на К.Д.: „ Яд ме е на теб, имам гняв на теб, някои хора те почитат, а мен не… “. След тези думи излязъл на терасата.
К. Д. се изненадал от това изказване и го последвал, с цел да се опита да обясни зародилата обстановка. Брат му Д. Д. през това време останал в стаята.
Вече на терасата, обвиненият Н. Н. се обърнал към К. Д. с думите „ Ти умираш! “, „ Ще те заколя “. Взел от перваза на прозореца огромен кухненски нож и замахнал към гърлото на мъжа, като съумял да го нарани под брадата. Пострадалият направил опит да се защищити и вдигнал ръцете си, при което получил надълбоко порязване в региона на предмишницата. Последвала серия от мощни удари с ножа с устременост към шията и главата на К.Д. Независимо от опитите му за отбрана, обвиненият му предизвикал порязвания по лицето. Повтаряйки заканата „ Ще те заколя! “, Н. Н. насочил ножа към корема на потърпевшия, след което го замахнал към главата му. К. Д. се опитвал да се отбрани и в това време да отнеме ножа от нападателя, при което получил отрязване на палеца. Брат му – Д. Д., чул шума и излязъл на терасата. Тогава К.Д. съумял да отнеме ножа от Н. Н. и го хвърлил през терасата.
Обвиняемият последвал гостите, които се насочили към вратата за потегляне. Взел от масата празна бутилка от водка и мощно я замахнал към главата на Д. Д. Улучил го в ръката, след което траял да се заканва, че „ ще ги заколи “. Взел различен нож, с който протегнал ръка против двамата братя. Последвало сборичкване, при което Н. Н. бил отхвърлен.
Пострадалите потърсили помощ от органите на реда и Спешна помощ. По случая е било формирано досъдебно произвеждане за опит за съзнателно ликвидиране и причиняване на междинна телесна щета на две лица.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР