Окръжна прокуратура – Видин се самосезира по повод информация, излъчена

...
Окръжна прокуратура – Видин се самосезира по повод информация, излъчена
Коментари Харесай

Прокуратурата във Видин подхвана училището в Рабиша, разследват злоупотреби

Окръжна прокуратура – Видин се самосезира във връзка информация, излъчена в ефира на локално предаване и дейности, подхванати от Министерството на образованието и науката.
В излъчения на 26.01.2022 година журналистически репортаж са изнесени редица данни за злоупотреби, свързани с активността на Основно учебно заведение „ Васил Евстатиев Априлов “ в с. Рабиша, община Белоградчик. Съобщава се, че по документи в учебното заведение се образоват 28 възпитаници на друга възраст. За издръжката на образователното заведение община Белоградчик дава към 50 хиляди лв. годишно, като е обезпечен и учебен рейс. Средства за погашение на заплати на учителите и на помощния личен състав, които са в състав от към 15 лица, се изплащат от държавния бюджет. Всички работещи в учебното заведение получават месечните си хонорари, като са основани условия за пълноценното му действие.
В журналистическото следствие се показва, че в реалност занятия не се организират, в учебното заведение не се образоват деца и обезпечения за тях рейс не пътува. Освен това в всекидневно работещия училищен стол не се хранят деца.
Непосредствено след излъчването на репортажа органите на Министерството на образованието и науката са подхванали инспекция, която към сегашния миг не е завършила.
На съображение член 145, ал.1, т.3 от Закона за правосъдната власт, Окръжна прокуратура – Видин разпореди на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин осъществяването на инспекция за съществуване на данни за закононарушения от общ темперамент - закононарушения по работа, заграбване, документно закононарушение или друго закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР