Окръжна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят Шемета заради убийството на Папура в Бали клуб във Видин

Окръжна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против А.С., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него съзнателно ликвидиране – по член 115 от Наказателен кодекс, научи организация BulNews.
Вечерта на 18.01.2020 година, в дома на 49-годишния С. в гр. Видин, се събрала компания. Вечеряли, консумирали алкохол. Около 22 часа, в двора на къщата, обвиненият, дружно с други негови другари, произвели 60 изстрела с два газови револвера. Оръжията за стрелбата били предоставени от него.
Около 4.30 часа групата решила да приключи празненството в кафе-аперитив "Бали Клуб ". Заедно със брачната половинка на обвинения – М.С., се отправили към въпросното заведение. На потегляне А.С. взел със себе си един от револверите - модифициран сигнално-газов, диаметър 9 мм. Оръжието било заредено с халосни патрони, диаметър 9 мм. Р.А.К, в допълнение модифицирани и снарядени с гумени сачми с диаметър 8 мм.
При идването им в "Бали Клуб ", те заварили там четирима клиенти, а също по този начин барман и дисководещ. Компанията поръчала бутилка уиски, безалкохолно и почнала да употребява напитките. На същата маса били и другите двама клиенти - Т.В. и Е.Г. Обстановката в заведението била спокойна, като се изключи спорадични реплики сред мъжете от разнообразни компании.
В един миг, към 6 часа сутринта, обвиненият А.С. подал на Е.Г. патрон от револвер, сочейки към брачната половинка си, с думите: "Нали знаеш, че това ми е жена? " Мъжът му го върнал, отговаряйки, че тя "не го интересува ". Ситуацията се успокоила и компанията траяла потреблението на питиета, а не след дълго Е.Г. напуснал заведението.
Около 7.20 часа един от клиентите на заведението станал очевидец по какъв начин А.С. и Т.В. стоят прави до масата. При това обвиненият с дясната си ръка бил хванал през врата другия мъж, като му говорел на ухо. Поради мощната музика думите му не се чували.
В идващия миг А.С. извадил с лявата ръка от джоба на панталона си револвер, допрял го във врата на Т.В. и от упор създал изстрел. Пострадалият внезапно се свлякъл на пода, до момента в който главата му опряла на масата. Съпругата на А.С. извикала на мъжа си: "Какво направи? ", на което той дал отговор: "Застрелях го ".
Настанала блъсканица, потърпевшият щедро кървял. На масата и по пода се образувала огромна локва кръв. Бил подаден сигнал на телефон за незабавни повиквания 112. На местопроизшествието пристигнала кола за спешна помощ с лекарски екип, установил гибелта на Т.В.
Междувременно, незабавно след изстрела, обвиненият напуснал заведението. Той изхвърлил револвера, телефона, облеклата си и минал огромно разстояние до с. Флорентин, където се укривал до обяд на идващия ден - 20.01.2020 година
От направената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е видно, че гибелта на Т.В. се дължи на остра кръвозагуба, в резултат на скъсване на огромен магистрален съд - сънна артерия. Установените травматични увреждания са породени от модифициран сигнално-газов револвер.
Предстои наказателното произвеждане против А.С., който има предишни осъждания, да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР