Окръжна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьор, блъснал и убил пешеходец в Брегово

Окръжна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против С.Ф. (74 години) за осъществено от него закононарушение - предизвикал злополука със умрял пешеходец, оповестиха от обвиняването.



На 27 октомври 2020 година, обвиненият С.Ф. управлявал лекия си автомобил „ Рено “ от Видин за с. Балей в същата област. Заедно с него пътували съседката му и сестра й. На влизане в Брегово се движили по двупосочната ул. „ Хан Омуртаг “.
Водачът забелязал на към 700 метра човек, намиращ се по средата на прекъснатата осева линия, разделяща платното за придвижване. Наближавайки го, на разстояние към 10 метра, подхванал маневра с желание да го заобиколи.
Усетил, че автомобилът му се блъснал в нещо, само че траял придвижването си. Една от пътничките в колата чула звук и откакто обвиненият не спрял и не понижил скоростта, му споделила, че блъснал човек. Тогава С.Ф. се върнал назад.
На мястото на случая имало хора. Пострадалият Л.М. бил в схващане и се оплаквал от мощни болки. Пристигналият на място екип на незабавна помощ го транспортирал до болнично заведение, където мъжът по-късно умрял.
Извършената съдебномедицинска експертиза е открила повода на гибелта на потърпевшия - травматично-хеморагичен потрес вследствие травматични увреждания (контузия на гръдния панер с фрактури на ребра, пострадвания в региона на белия дроб с хемопневмоторакс, строшаване на тазовите кости, кръвоизлив в коремната празнина, травма на дясното бедро, смачкване на мускулатурата и изострен кръвоизлив).
Според заключението на автотехническата експертиза, повода за настъпването на ПТП са дейностите на лидера С.Ф. Той не следил непрестанно пътя, не бил деликатен и внимателен към другия участник в произшествието - пешеходеца, който подхванал секване на платното за придвижване на нерегламентирано за това място.
Обвиняемият не понижил скоростта при зародилата заплаха и едвам в последния миг подхванал заобикалянето на Л.М. Поради закъснялата му реакция то се оказало несполучливо, в резултат на което последвал удар, довел до гибелта на потърпевшия.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР