Окръжна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Млада варненка профука на хазарт 6000 лв. от банковата сметка на приятелка

Окръжна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт против 26-годишната Й.Д. за това, че при изискванията на продължавано закононарушение, употребила непозната банкова карта, без единодушието на притежателя й, за осъществяване на прехвърляния на суми и онлайн залагания – закононарушение по член член 249, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Обвиняемата и пострадалата били приятелки и живеели дружно като съквартирантки от 2017 година. Имали си доверие, споделяли разноски по жилището и битови сметки. Именно поради това, когато пострадалата си разкрила банкова сметка, тя не се тормозила, че Й.Д. има достъп до документите й. А тя от своя страна се възползвала и записала кодовете за достъп до картата и онлайн банкирането на своята другарка.

През лятото на 2019 година, потърпевшата работела и се намирала краткотрайно отвън страната. Заплатата й се превеждала точно по банковата сметка, до която имала достъп обвинената. 23-годишната тогава жена се увлякла по онлайн
залагания и почнала да има потребност от пари. През месец октомври тя решила да се възползва от сметката на своята другарка и прикачила номера на банковата й карта към своите профили за залагания.

В интервала от 29 до 31 октомври 2019 година Й.Д. осъществила общо 39 непозволени транзакции на обща стойност 6000 лв., употребявайки платежния инструмент на своята съквартирантка без нейно познание и единодушие.

Обвиняемата не е известна на органите на реда и не е осъждана. Предстои делото против нея да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приета за отговорна, младата жена може да получи наказване " отнемане от независимост “ за период от 2 до 8 години, както и санкция до двойния размер на получената от нея сума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР