Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност за незаконното

...
Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност за незаконното
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност за незаконното притежание на културно исторически ценности трима мъже

Окръжна прокуратура - Варна притегли към наказателна отговорност за противозаконното владеене на културно исторически полезности трима мъже - двама поданици на Добрич и един на Варна. Те са упрекнати за закононарушения по член чл. 277а, 278 и 278а от Наказателен кодекс. Двама от тях са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване на мярка за неотклонение, а на третия е наложена парична гаранция, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

На 11 декември 2022 година, вследствие на сполучливо извършени оперативни мероприятия под надзора на Окръжната прокуратура, чиновници на СБОП - Варна задържали в миг на договорка с археологически полезности тримата мъже. Предмет на договорката им били антични монети, върхове на стрели и други исторически монументи.

В условия на необходимост са осъществени претърсвания в домовете и колите на арестуваните, където са открити още археологически находки, както и металотърсачи. Тези следствени дейности са съответно утвърдени от дежурен арбитър.

Работата по доказване и документиране на осъществените закононарушения продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Наблюдаващият прокурор ще внесе искане за задържане под стража на двамата арестувани мъже.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР