Окръжна прокуратура - Варна приключи с разследването и предаде на

...
Окръжна прокуратура - Варна приключи с разследването и предаде на
Коментари Харесай

Доживотен затвор грози мъжът, убил и скрил тялото на приятелката си в септична яма във Варна

Окръжна прокуратура - Варна завърши с следствието и съобщи на съд 39-годишният И.П., който умъртви и във вилна зона в града през януари тази година.

Жертвата е 32-годишна жена, с която обвиненият имал връзка в продължение на към 2 години. По данни на държавното упрекнатите двамата употребявали опиати, които допринасяли за честите им кавги, раздели и събирания. Многократно се е случвало и словесните им конфликти да прераснат във физическо принуждение от страна на мъжа.

През януари 2022 година, след следващ нанесен побой, дамата напуснала дома на мъжа и този път подала тъжба. В резултат на това Районен съд- Варна издал заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение, като на И.П. било неразрешено да доближава дамата на по-малко от 200 метра за период от 18 месеца. Въпреки това той и потърпевшата траяли да поддържат контакт, като даже още веднъж заживели дружно.

Двамата траяли да използват опиати дружно, а в следствие от въздействието им И.П. траял да насилва физически дамата. Тя от своя страна няколко пъти си тръгвала, а по-късно още веднъж се прибирала.

Двамата посрещнали дружно и 2023 година. На 1 януари дамата посетила своите родители и това бил последния път, в който те я видели. В дните по-късно фамилията и другари на жертвата правили голям брой опити да се свържат с нея, само че без триумф. Бил подаден и сигнал в полицията във Варна, като неотложно почнало търсене.

Действията по следствието на случая отвели полицейските чиновници в дома на И.П. Извършено било претършуване в парцела, намиращ се в околност " Евксиноград ". Там било открито и тялото на младата жена, прикрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

Назначената съдебно-медицинска експертиза посочила, че тя е умряла в следствие от тежка гръдна контузия, изразяваща се в незадълбочено скъсване на белия дроб и голям брой фрактури на ребра двустранно. По тялото на дамата имало голям брой травматични увреждания, което ясно показвало, че

Според прокуратурата закононарушението е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата, с особена свирепост и при изискванията на домашно принуждение - закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, пр.3-то и пр.4-то и т.6а, по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс.

Предстои делото против И.П. да бъде планувано за разглеждане в Окръжен съд- Варна. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване " отнемане от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
 Оставиха в ареста арестувания за убийството на млада жена във Варна
Оставиха в ареста арестувания за убийството на млада жена във Варна

31-годишната жертва е била пребита до смърт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР