Окръжна прокуратура Варна предаде на съд С. М., на 41

...
Окръжна прокуратура Варна предаде на съд С. М., на 41
Коментари Харесай

Предадоха на съд билкар, укрил данъци

 Окръжна прокуратура Варна съобщи на съд С. М., на 41 години, по обвиняване за осъществени закононарушения срещу данъчната и осигурителната система.

Обвиняемият е едноличен търговец, главно занимаващ се с изкупуване и продажба на билки.

При отчитане на активността си за 2016 година, той подал годишна данъчна декларация по ЗОДФЛ. В нея показал фиктивни разноски по несъстояли се покупко-продажби по изкупуване на билки, за доказването на които употребявал неистинен фактури. По този метод избегнал заплащането на 5447.36 лв. данъчни отговорности – огромни размери по смисъла на закона.

Със същата декларация описал осигурителни вноски в размер на 1015.22 лв., вместо действително дължимите 12627.32 лв.. По този метод укрил наложителни осигурителни вноски за държавно публично и здравно обезпечаване в размер на 11612.10 лв. – огромни размери по смисъла на закона.

Така описаните му действия са квалифицирани като закононарушения по член 255 ал.1 т. 2 и т. 6 от Наказателен кодекс и по член 255 б ал.1 т.3 от Наказателен кодекс, наказуеми надлежно с отнемане от независимост от една до шест години и с санкция до две хиляди лв. и с отнемане от независимост до пет години и с санкция до две хиляди лв.. За тези закононарушения той е предаден на съд.

Предстои разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР