Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд обвиняем за причиняване

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд обвиняем за причиняване
Коментари Харесай

21-годишен отива на съд за причиняване на смърт след употреба на наркотици

Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд обвинен за причиняване на гибел в пътен случай след приложимост на наркотични субстанции

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт против 21-годишния В.К. от Варна. Той ще бъде съден за причиняване на гибел по несъобразителност в пътен случай, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции и в нарушаване на сигнализираната с пътен знак оптималната позволена скорост на придвижване – закононарушение по член 343, алинея 3, писмен знак „ Б “ по отношение на алинея 1 по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Инцидентът, за който младият мъж (тогава 19 годишен) е притеглен в качеството му на обвинен се случил на 22 май 2020 година Около 16:30 часа автомобилът, който той управлявал се движел по основен път I – 9 в посока к.к. Златни пясъци. В.К. се движел със скорост към 80 км/ч, макар че забелязал пътен знак, указващ оптималната позволена скорост на придвижване в сектора – 60 км/ч.

На изхода за резиденция „ Евксиноград “ се намирал автомобилът на потърпевшия. Той изчаквал комфортен миг да се включи в придвижването, като задачата му била да направи противоположен завой в посока град Варна. След като потеглил, мъжът подхванал дейности по секване на основния път, с цел да осъществя задачата си и да поеме към града. Така минал през дясното платно за придвижване и се насочил към лявото, където се движел автомобилът на обвинения.

Приближаващият В.К. възприел дейностите на другия лидер и задействал спирачната система на ръководената от него кола. Въпреки това не съумял да спре и блъснал другия автомобил. Той се завъртял, навлязъл в тревните площи и се блъснал в дърво. Водачът му останал заклещен вътре. На мястото неотложно пристигнали кола за спешна помощ, полицейски екип и чиновници на РД ПБЗН – Варна, които помогнали мъжът да бъде изваден от смачканите ламарини и откаран в болнично заведение. Въпреки своевременните хирургични интервенции той умрял. Установено било, че при удара е получил тежки контузии в региона на гърдите, корема и таза.

При осъществените проби, още на място станало ясно, че младият мъж е управлявал МПС след приложимост на наркотично вещество – марихуана. Това се удостоверило и от назначената правосъдно – здравна експертиза.

Предстои Варненския областен съд да насрочи дело против 21-годишния. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от три до петнадесет години, а в изключително тежки случаи – „ отнемане от независимост “ от пет до двадесет години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР