Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд жена откраднала чуждо

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд жена откраднала чуждо
Коментари Харесай

Млада крадла застава пред съда във Варна

 Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд жена откраднала непознато портмоне и изтеглила 1700 лв. от непозната банкова карта, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

21-годишната Н.Т. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Варна за две закононарушения - кражба на дамско портмоне и изтегляне на пари от непозната банкова карта без единодушието на притежателя й, в изискванията на продължавано закононарушение.

На 20 декември 2019 година обвинената влезнала в магазин за хранителни и битови артикули, намиращ се в ж.к. " Владислав Варненчик “ във Варна. Бързо забелязала жена, която носела огромна дамска чанта, и се насочила към нея за да я обере. Използвала като прикритие разнообразни артикули от магазина, които се престорила, че преглежда, и съумяла да измъкне портмонето на нищо не подозиращата си жертва. След това бързо се отдалечила, до момента в който преглежда какво съдържа откраднатата движимост. Прибрала намиращите се в нея пари – 782 лв., и напуснала магазина.

В портмонето се намирала и банковата карта на пострадалата от похищението дружно с написан на листче ПИН код към нея. Н.Т. незабавно намерила банкомат и почнала да тегли пари. Успяла да осъществя пет транзакции и изтеглила сумата от 1700 лв..

21 – годишната жена е осъждана. За кражбата по чл.194, ал.1 от Наказателен кодекс, осъществена от дамата, тя може да получи наказване " отнемане от независимост “ до осем години, а за потреблението на непознат платежен инструмент  - закононарушение по член 249, алинея 1 по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, се планува наказване " отнемане от независимост “ от две до осем години и санкция до двойния размер на получената сума.

Предстои делото против Н.Т. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР