Окръжна прокуратура - Варна даде на съд двама мъже, многократно

...
Окръжна прокуратура - Варна даде на съд двама мъже, многократно
Коментари Харесай

Дават на съд двама мъже, откраднали и източили банкова карта

Окръжна прокуратура - Варна даде на съд двама мъже, неведнъж употребявали непозната банкова карта за разплащания , оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

32-годишният С.И. и 29-годишният Г.П. са упрекнати, че при изискванията на продължавано закононарушение и в съучастничество като съизвършители, употребявали непознат платежен инструмент без знанието и разрешението на титуляря му.

На 5 юни 2020 година двамата обвинени посетили казино в морската столица. Там прекарали няколко часа, след което си тръгнали. В непосредственост до игралната зала забелязали паркиран лек автомобил, чиято задна врата не била заключена. Възползвайки се от този факт, приятелите влезнали в колата и огледали движимостите в нея. Взели със себе си органайзер, където забелязали, че се намира банкова карта.

С.И. и Г.П. се отправили към банкомат, където създали два несполучливи опита да изтеглят пари в брой. Те не знаели ПИН-кода на картата и не съумели да го отгатнат. Затова решили, че ще стартират да правят директни заплащания на дребни суми, знаейки, че за тях не е нужно да знаят кода за достъп. За времето от 04:30 часа до 13:00 часа на 6 юни, двамата съумели да осъществят общо 19 заплащания на стойност 863,02 лв. с непознатата банкова карта.

Междувременно притежателят на платежния инструмент открил неналичието му и съобщил за кражбата на движимостите си. Обадил се и в банката, чиито услуги употребявал, с цел да деактивира банковата си карта.

Двамата обвинени не са осъждани и не са престъпно проявени. Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Ако бъдат приети за отговорни всеки от тях може да получи наказване " отнемане от независимост " за период от две до осен години и с санкция до двойния размер на получената сума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР