Окръжна прокуратура в Перник пое разследването на смъртта на тримата

...
Окръжна прокуратура в Перник пое разследването на смъртта на тримата
Коментари Харесай

Образувано е досъдебно производство за палеж по случая с откритите обгорели тела в Трън

Окръжна прокуратура в Перник пое следствието на гибелта на тримата млади мъже, открити обгорели в автомобил край Трън. От 20 декември е формирано досъдебно произвеждане за палеж, от който е последвала гибел.

Пожаро-техническа експертиза ще покаже дали става въпрос за пожар, породен от техническа нередовност или тенденциозен палеж.

Изгорелият автомобил е бил оборудван с газова система.

Самоличността на починалите към момента не е публично доказана, защото се чакат резултати от съдебно-медицинска експертиза. Предполага се, обаче, че става въпрос за трима мъже на 18, 22 и 26 години от Омуртаг.

Младежите пристигнали предната нощ в Трън, с цел да берат трюфели. Именно братът на един от тях се е натъкнал на опожарения автомобил. Загиналият юноша не отговарял на телефонните повиквания на брат си и той почнал да го търси дружно с още трима души. Всички те са разпитани от органите на реда.

Освен обгорените човешки тела, в автомобила са открити и остатъци от животни, евентуално кучета. Според прокуратурата е допустимо животните да са били употребявани за откриването на трюфели.

Работата по случая продължава.

Резултатите от аутопсията на обгорените тела се чакат на 22 декември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР