Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на

...
Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва инцидента с двата влака ударили кола до Михайлово

Окръжна прокуратура-Стара Загора следи досъдебно произвеждане за това, че на 28 август, на жп прелез, на общински път, в землището на Община - Стара Загора, при ръководство на моторно транспортно средство са нарушени разпоредбите за придвижване, като по несъобразителност е породена гибелта на един човек.

В 17 и 11 часа през вчерашния ден, е подаден сигнал на тел. 112 за зародило пътнотранспортно произшествие на жп линия на прелеза на с. Михайлово, обл. Стара Загора.

Установено е, че 83-годишен лидер на лек автомобил " Опел Астра ", пресича на охранителен жп прелез при работеща сигнализация и спусната автоматизирана прелезна преграда.

Автомобилът първо е ударен, в задната част, от преминаващ бърз трен в посока към София, след което се завъртял, попаднал на прилежащи жп релси, където е ударен от движещ се пътнически трен в посока Пловдив. При това състояние автомобилът е излязъл от жп линията, блъснал се в електрически дирек и спрял в затревена повърхност до релсите. Водачът е умрял на място.

Двете влакови композиции се движели в една и съща посока. Двамата машинисти са тествани за приложимост на алкохол с техническо средство, като е регистриран нулев резултат.

Местопроизшествието е посетено и непокътнато от екипи на Второ районно управление (на МВР) на МВР-Стара Загора, на Жандармерията и на бранш " Пътна полиция " при ОД на МВР-Стара Загора.

В 17,40 часа на мястото на пътнотранспортното произшествие е дошъл полицейски екип, като до този миг там са се намирали чиновници на жандармерията. Незабавно е известен прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора, под чието управление са се правили следствените дейности. Разследването по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР