Окръжна прокуратура - Стара Загора е повдигнала обвинения и е

...
Окръжна прокуратура - Стара Загора е повдигнала обвинения и е
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения за подкуп на полицаи в Стара Загора

Окръжна прокуратура - Стара Загора е повдигнала обвинявания и е задържала мъж на 46 години за опит за рушвет на служители на реда. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

На 30 октомври малко след среднощ в Стара Загора, на ул. „ Княз Александър Батенберг “, полицейски чиновници спрели за инспекция лек автомобил „ Ауди “, защото не бил с включени светлини. Колата била ръководена от 46-годишния Ж.С.   При осъществяване на инспекцията лидерът излязъл от автомобила си, доближил се до полицейската патрулна кола и подхвърлил в купето ѝ две банкноти от общо 70 лв..

Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Шофьорът е отказал да бъде тестван за алкохол. Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ж.С, допълват още от прокуратурата.

Срещу мъжа са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 304а вр. чл.304 алинея 1 от Наказателния кодекс, уточни Боряна Димитрова, специалист „ Връзки с обществеността “. Ако бъде потвърдена виновността на мъжа, той може да бъде осъден с отнемане от независимост до 10 години и санкция до петнадесет хиляди лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР