Окръжна прокуратура София привлече Григор Григоров като обвиняем, че на

...
Окръжна прокуратура София привлече Григор Григоров като обвиняем, че на
Коментари Харесай

Прокуратурата обвинява шофьора на катастрофиралия автобус

Окръжна прокуратура София притегли Григор Григоров като обвинен, че на 25 август в Своге, София област, на път 2 -16, при ръководство на рейс МАН , в посока Своге - София, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата.

" При избиране на скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да надвишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26 " и по непредпразливост е предизвикал телесна щета на повече от едно лице и гибелта на повече от едно лице - 17 лица и казусът е изключително тежък.

Повдигането и предявяването на обвиняването е осъществено през вчерашния ден, късно следобед. С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа , за обезпечаване на явяването му пред съда за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение. Към актуалният миг задържането се извършва в изискванията на болнично заведение, където Григоров е на лекуване .

 Ден на народен печал в памет на жертвите от злополуката край Своге Обновена
Ден на народен печал в памет на жертвите от злополуката край Своге

Загинаха 16 души

С разпореждане на основния прокурор следствието по делото е предоставено на Националната следствена работа , където то се реализира от екип от следователи.

В рамките на днешния ден предстоят спомагателни огледи .

В същото време, следователи реализират изземване на относими към следствието документи от Министерство на регионалното развитие , Агенция " Пътна инфраструктура ", Агенция " Автомобилна администрация " и комерсиалното сдружение - реализатор на ремонта на пътния сектор .

 В Пирогов се борят за живота на трима от ранените край Своге
В Пирогов се борят за живота на трима от ранените край Своге

Все отново е добре, че остават постоянни

Припомняме, водачът на рейса, който катастрофира в събота край Своге, е карал кола за спешна помощ в София, преди да сътвори компанията си. Компанията е записана в Божурище. При тежката злополука край Своге на 25 август починаха 16 души . Сред починалите е и 13-годишно дете.

Продължава следствието на злополуката. Според данните от тахографа водачът се е движил с умерена скорост - 40-50 км в час . Пробата за алкохол на лидера също е негативна.

Ден преди злополуката е оповестено мнение, че пътят не е в положително положение, макар скъпия ремонт .

 Община Своге неведнъж е сезирала АПИ за злощастния път в Искърското дефиле
Община Своге неведнъж е сезирала АПИ за злощастния път в Искърското дефиле

Пътната администрация изяснява, че си е свършила работата, обезопасяват незабавно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР