Окръжна прокуратура - София постигна осъдителна присъда по дело, водено

...
Окръжна прокуратура - София постигна осъдителна присъда по дело, водено
Коментари Харесай

Осъдиха на шест години затвор мъж, блъснал и убил дете в Ботевград

Окръжна прокуратура - София реализира неоправдателна присъда по дело, водено против 25-годишния Г.Г. за осъществено закононарушение по превоза със починало дете пешеходец , оповестяват от прокуратурата. Наказанието наложено на подсъдимия е отнемане от независимост за период от шест години.

Около 21,30 ч. на 18.05.2018 година К.С. отишъл с малолетните си дъщери до хранителния магазин на ул. " Зелинград " в гр. Ботевград.

При овакантяване на комерсиалния обект пред тях внезапно спрял лек автомобил, м. " Фолксваген ", ръководен от Г.Г. Мъжът направил забележка на лидера за скоростта, с която карал. Обърнал му внимание, че мястото е оживено и има доста деца, които играят, в това число и на улицата.

Подсъдимият се ядосал, излязъл от автомобила и се насочил против другия лидер. Децата се уплашили от зародилия спор сред Г.Г. и татко им и се отместили. Една от дъщерите му - 3-годишната К.С. застанала директно пред автомобила.

Конфликтът сред двамата мъже прераснал във физическа разпра . В един миг Г.Г. се качил в автомобила си. Присъстващ на място мъж опитал да го спре, за да не потегля с автомобила, заради намиращото се пред колата му момиче . Обаче подсъдимият не му обърнал внимание и привел транспортното средство в придвижване.

В резултат на това той блъснал 3-годишното дете, което паднало пред автомобила. Със скорост от към 10 км/ч лидерът минал през тялото на К.С . Пострадалата неотложно била откарана в поделение за незабавна здравна помощ, където била установена гибелта й.

Извършителят на действието Г.Г. избягал от местопроизшествието. Отишъл при майка си, която го посъветвала да не се укрива и да се съобщи на органите на реда. Придружен от родственици, той се явил пред Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в столицата. На служителите на реда подсъдимият разказал за присъединяване си в ПТП и напускането на местопроизшествието от боязън.

По делото е била осъществена сложна съдебномедицинска и химическа експертиза, която потвърди съществуване на наркотичното вещество тетрахидроканабинол в кръвта на подсъдимия Г.Г. по време на незаконното действие.

Присъдата на Окръжен съд - София не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред втората правосъдна инстанция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР