Окръжна прокуратура - София постигна осъдителна присъда от 20 години

...
Окръжна прокуратура - София постигна осъдителна присъда от 20 години
Коментари Харесай

20 години затвор за майка, опитала да убие малкия си син

Окръжна прокуратура - София реализира неоправдателна присъда от 20 години " отнемане от независимост " за подсъдима, упрекната за опит за ликвидиране на малолетния си наследник в с. Скравена, осведомят от Прокуратурата.

Подсъдимата М.Б. (на 21 години), предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София, е приета за отговорна за осъществен от нея опит за съзнателно ликвидиране на малолетния си наследник, намиращ се в безпомощно положение. Тежкото закононарушение е квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 3, прочие 2, т. 4, прочие 2, т. 5, вр. член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Към м. ноември 2020 година подсъдимата М.Б. живеела в с. Скравена, област София.

Вечерта на 24.11.2020 година тя провела телефонен диалог с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й наследник С.Б. в допълнение я ядосал. Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и мощно го блъснала в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, включително и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото – майката и сестрата на подсъдимата, създали опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип установил тежкото положение на малолетното дете. Пострадалият бил превозен до УМБАЛСМ " Пирогов ", където му била осъществена незабавна оперативна намеса.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че на 3-месечния С.Б. била породена закрита черепно-мозъчна контузия, която неизбежно би довела до гибел без своевременното използване на високоспециализирана здравна помощ.

Прокурорът изиска от съда да наложи наказване от 20 години " отнемане от независимост " при непоколебим режим на изтърпяване, което беше почетено от съда. Подсъдимата е наказана да заплати и неимуществени вреди, породени на малолетния си наследник С.Б., в размер на 50 000 лв..

Присъдата не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР