Окръжна прокуратура София постигна осъдителна присъда от 20 години затвор

...
Окръжна прокуратура София постигна осъдителна присъда от 20 години затвор
Коментари Харесай

20 г. затвор за майка, опитала да убие 3-месечния си син в село Скравена

Окръжна прокуратура София реализира неоправдателна присъда от 20 години затвор за подсъдима, упрекната за опит за ликвидиране на малолетния си наследник в село Скравена, оповестиха от прокуратурата.

Подсъдимата М.Б. на 21 години е приета за отговорна за осъществен опит за съзнателно ликвидиране на малолетния си наследник. 

Бруталното закононарушение е осъществено в нощта на 24 ноември 2020 година Младата майка провела телефонен диалог с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й наследник С.Б. в допълнение я ядосал. Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и мощно го блъснала в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, включително и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото се – майката и сестрата на подсъдимата, създали опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон112. Пристигналият на място медицински екип открил тежкото положение на детето. Момченцето било превозен до УМБАЛСМ „ Пирогов “, където му е осъществена незабавна интервенция.

От заключението на съдебномедицинската експертиза излиза наяве,  че на 3-месечния С.Б. била породена закрита черепно-мозъчна контузия, която неизбежно би довела до гибел без своевременното използване на високоспециализирана здравна помощ.

Прокурорът изиска от съда да наложи наказване от 20 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване, което беше почетено от съда. Подсъдимата е наказана да заплати и неимуществени вреди, породени на малолетния си наследник С.Б., в размер на 50 000 лв..

Присъдата не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР