Окръжна прокуратура - Сливен задържа за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура - Сливен задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

МВР и ДАНС задържаха още петима каналджии

Окръжна прокуратура - Сливен задържа за период до 72 часа пет лица, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, обвързвана с подкрепяне на непознати жители да обитават или минават през страната в нарушаване на закона. Окръжна прокуратура-Сливен реализира управлението върху досъдебно произвеждане, формирано с оглед осъществено закононарушение, обвързвано с присъединяване на лица в проведена незаконна група за осъществяване на закононарушения, свързани с нелегално подкрепяне на непознати жители да обитават или минават през територията на страната в нарушаване на закона.

По време на следствието е открито, че проведената незаконна група е работила от началото на 2021 година до сегашния миг на територията на областите Сливен, Ямбол и Бургас, осведомят от Flagman.bg. Участниците в групата, благодарение на коли, главно леки, са осъществявали транспорт и подкрепяне за прекосяване през територията на страната на непознати жител, които са проникнали в България в нарушаване на закона.

Установено е, че против възнаграждение непознатите жители са превозени от места, намиращи се навътре в страната, главно в територията на област Бургас, до други места навътре в страната. При извършена огромна профилирана полицейска интервенция, в която присъединяване са взели оперативни служби от Министерство на вътрешните работи и ДАНС, част от участниците в групата са арестувани в миг на превозване на непознати жители. При задържането им е оказана опозиция спряно полицейските чиновници.
При изискванията на необходимост са осъществени голям брой претърсвания в парцели и коли на участниците в групата. Иззети са 10 автомобила, с които е реализирано превозването. Открити и конфискувани са голям брой регистрационни табели на други коли.

По отношение на девет лица са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група. С разпореждане на наблюдаващия прокурор пет от тях са арестувани за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура- Сливен да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на петте лица.

Информация по следствието, което продължава, предоставиха на медиите прокурор Веселин Гангалов - административен началник на Окръжна прокуратура - Сливен, старши комисар Димитър Величков - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен и основен контрольор Слав Добрев - шеф на бранш БОП - Сливен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР