Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Разбра се кой е убиецът на полицая край Сливен

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за период до 72 часа Георги К. Той е упрекнат за това, че при ръководство на лек автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, предизвиквайки ПТП, в следствие от което е предизвикал по несъобразителност гибелта на полицейски чиновник, който е изпълнявал служебните си отговорности, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Престъпното действие е осъществено на 02.12.2020 година на път, ситуиран в землището на село Радево, общ. Нова Загора. Обвиняемият е управлявал лекия автомобил в пияно положение. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.3, б.„ б “, предл.1, вр. чл.343, ал.1, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че потърпевшият полицейски чиновник е изпълнявал служебните си отговорности, обслужвайки произшествие на пътя. Той се е намирал наоколо до полицейски автомобил, който е бил с включени светлини и в специфичен режим на работа.

Посоченият полицейски автомобил е бил блъснат от транспортното средство, ръководено от обвинения. В резултат от удара е потърпевш полицейският чиновник, който е превозен до МБАЛ – Сливен с тежки пострадвания, където по-късно е умрял. Георги К. е бил тестван за приложимост на алкохол с техническо средство – дрегер. Пробата е посочила 0.68 промила на алкохол в кръвта.

Предстои Окръжна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиненото лице.

Припомняме, че преди повече от шест месеца Прокуратурата на Република България изпрати до Народното събрание експертни оферти за смяна на нормативната уредба, чието приемане би разрешило бързото санкциониране на ръководещите МПС водачи, използвали алкохол и/или наркотични субстанции.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР