Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Янко В. Той

...
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Янко В. Той
Коментари Харесай

Съдят подпалвач, драснал клечката на имущество за 50 000 лв.

Окръжна прокуратура – Сливен съобщи на съд Янко В. Той е упрекнат за това, че запалил имущество със забележителна стойност – 400 бали с люцерна, 400 бали със плява и 200 бали със сено. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас.

Палежът е осъществен на 30 септември 2019 година в някогашния икономически двор на село Червенаково, област Сливен. Подпаленото имущество, което е на стойност от 50 400 лв., е благосъстоятелност на мъж от същото село. Престъплението е квалифицирано по чл.330, ал.3, предл.1, вр. ал.2, т.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, защото е имало заплаха пожарът да се разпростре и върху други парцели със забележителна стойност, а също по този начин са последвали обилни вреди за притежателя.

Обвиниха мъж за палеж на павилион за парфюми

По време на следствието е станало ясно, че в последните 10 години обвиненият се грижил за животните на притежателя на подпаленото имущество, който бил аграрни собственик. На 30 септември 2019 година, сутринта, Янко В. извел стадо животни на паша. Докато ги пасял употребявал алкохол и под негово влияние решил да отмъсти на работодателя си, защото смятал, че последният безпричинно го упреквал в кражба на животни. Пожарът е осъществен същият ден. Обвиняемият запалил една от балите и побягнал. Огънят се разпрострял върху останалите. Янко В. бил арестуван на по-късен стадий.

Окръжен съд – Сливен е насрочил съвещанието си за 30 януари 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР