Окръжна прокуратура-Сливен постанови задържане за срок до 72 ч. по

...
Окръжна прокуратура-Сливен постанови задържане за срок до 72 ч. по
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Сливен проверява действията на полицейски служители от РУ на МВР-Нова Загора във връзка с наличието на данни за подпомагане на лице да избегне наказателно преследване

Окръжна прокуратура-Сливен постанови задържане за период до 72 ч. във връзка с Д.Д. - причинител на убийството на 52-годишeн мъж от гр. Нова Загора, и следва да внесе искане в съда за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража.
 
В хода на следствието и по отношение на медийни изявления по отношение на предишно действие на обвинения Д.Д., обвързвано с посягане върху личността на друго лице, Окръжна прокуратура-Сливен неотложно изиска информация от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Нова Загора по отношение на съществуването на подобен случай и подхванатите дейности по изясняването му.
 
Установено е, че в районно управление (на МВР) на МВР-Нова Загора е бил регистриран случай на посягане на Д.Д. против друго лице, осъществено от обвинения на 21.10.2023 година, по отношение на който се води полицейска инспекция. Към момента на осъществяване на убийството на 52-годишния мъж, въпросната полицейска инспекция не е била докладвана на прокуратурата.
 
 Районно ръководство на МВР-Нова Загора Районно ръководство на МВР-Нова Загора Източник: Zonanews
На 27.10.2023 година Окръжна прокуратура-Сливен изиска преписката по осъществяваната в районно управление (на МВР) на МВР-Нова Загора инспекция и след преценка на съдържащите се в нея данни неотложно образува друго досъдебно произвеждане и стартира следствие против обвиненото лице за опит за съзнателно ликвидиране на мъж на 23 години от гр. Нова Загора.
 
Окръжна прокуратура-Сливен се самосезира и разпореди инспекция във връзка с законосъобразността на дейностите на полицейските чиновници от районно управление (на МВР) на МВР-Нова Загора с оглед изясняване съществуването на данни за подкрепяне на разположение, направило закононарушение, да избегне или да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР