Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата в Русе внесе в съда дело за кражба от трезор на банков клон

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт против причинител на кражба на пари от трезор на банков клон. Обвинението против И. П. е за осъществена на 27.03.2016 година кражба от трезор на банков клон в гр. Русе на сумата от 188 385, 52 лв.. Престъпление по член 196а, вр.чл.195, вр. чл.194 от Наказателен кодекс.

В трезора е проникнато през сервизно помещение, намиращо се в под земята гараж. Обвиняемият е употребявал механически средства, благодарение на които е направил отвор в стената, през който е извадил парите. По делото са осъществени механически и ДНК експертизи. Разпитани са 22 очевидци. Издирването на съучастника му продължава в настрана дело.

Обвинението е за кражба в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. За това закононарушение се планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост и конфискация на част или цялото имущество на отговорното лице.

По искане на прокуратурата обвиненото лице е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и до началото на правосъдния развой е преведено от Окръжна прокуратура – Русе в Затвора – Белене.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР