Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже

...
Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже
Коментари Харесай

Двама предадени на съд за палеж

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт против двама мъже за палеж на лек автомобил и на постройка – закононарушение по член 330, ал.3, пр.1, вр. алинея 2, т. 2, вр. алинея 1, вр. член 20, ал.2 Наказателен кодекс.

Обвинението против П. П. и Х.С. е за това, че на 17.12.2020 година в гр. Русе, в съучастничество, запалили имущество със забележителна стойност – лек автомобил, марка „ Мицубиши “, модел „ Паджеро спорт “, на стойност 8000 лв., дружно с наличните в него движимости (лазерна ролетка, ловен нож, диоптрични очила, слънчеви очила, очила за компютър, секретни ключове и директория с документи, на обща стойност 1570 лева) и неподвижен парцел – постройка с предопределение за комерсиална активност с повърхност 109,59 кв.м., на стойност 161 148 лв., благосъстоятелност на И. Х.

При осъществяване на закононарушението е имало заплаха пожарът да се разпростре върху друго имущество със забележителна стойност – лек автомобил „ Остин Купър С 1300 “ на стойност към 16 000 лв., благосъстоятелност на В.Д., и са последвали обилни вреди за притежателите на обща стойност 11 570 лв., от които 9570 лв. за И. Х. и 2000 лв. за В. Д.

Обвиняемият П.П. знаел, че сред бащата на приятелката му и потърпевшия И.Х. има недоразумение, като подозирал, че автомобилът на татко ѝ е бил разпален по негово предписание. Затова решил да му отмъсти като подпали негово имущество. Предложил на Х.С. да му помогне. В ранните часове на 17.12.2020 година двамата обвинени отишли до адвокатската фирма на частния правосъден реализатор И.Х., пред която бил паркиран автомобилът му. Обвиняемият П.П. полял със запалителната течност колата и я запалил. През това време Х.С. полял с нафта входната врата на адвокатската фирма и се опитал да я възпламени. Преди да успее двамата видели, че пожарът върху автомобила се разгорял мощно и бързо се отдалечили от мястото. Огънят унищожил изцяло л.а. „ Мицубиши “, като били нанесени вреди и на паркиран в непосредствена непосредственост лек автомобил „ Остин Купър “ и на близката постройка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР