Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 50-годишна жена

...
Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 50-годишна жена
Коментари Харесай

Съдят жена за опит за убийство

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт против 50-годишна жена за опит за ликвидиране – закононарушение по член 115, вр. чл.18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвинението против Б.Г. е за това, че на 29.12.2020 година в гр. Русе, направила опит съзнателно да умъртви И.Й., като действието останало незавършено заради независещи от волята й аргументи. Обвиняемата редовно злоупотребявала с алкохол и влизала в спорове с И.Й., с който живеели взаимно. На няколко пъти той желал да се разделят и обвинената да напусне дома му, само че тя не се съгласявала, защото нямало къде да живее. Постепенно връзките им се влошили, като Б.Г. постоянно проявявала физическа експанзия към потърпевшия и му се заканвала, че ще го убие.

На 29.12.2020 година към 05,00 часа двамата били в жилището си. Обвиняемата още веднъж била под въздействието на алкохол и неоснователно почнала да се кара с потърпевшия. Тогава тя решила да го убие и в осъществяване на намисленото взела нож, доближила се до потърпевшия и го пробола в лявата гръдна половина. Познати на двамата подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран с кола за спешна помощ в УМБАЛ „ Канев – Русе “, където му била оказана здравна помощ и бил настанен за лекуване.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР