Окръжна прокуратура-Русе внесе в Окръжен съд-Русе обвинителен акт срещу 19-годишен

...
Окръжна прокуратура-Русе внесе в Окръжен съд-Русе обвинителен акт срещу 19-годишен
Коментари Харесай

Делото за убийството в с. Щръклево влиза в съда

Окръжна прокуратура-Русе внесе в Окръжен съд-Русе обвинителен акт против 19-годишен обвинен за блудничество и ликвидиране на стара жена, негова съседка.

Обвинението против С. Р. е за това, че на 01.01.2023 година в с. Щръклево, обл. Русе, направил дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с 82-годишна жена посредством приложимост на мощ, като действието съставлява изключително тежък случай (престъпление по чл.150, ал.3 вр. ал.1 от НК) и за това, че съзнателно умъртвил потърпевшата Б. Г. (престъпление по чл.115 от НК), оповестяват от прокуратурата.

Обвиняемият и потърпевшата жена се познавали от ноември 2022 година, когато фамилията му заживяло в прилежащ парцел. Обвиняемият познавал дома ѝ, тъй като от време на време ѝ пазарувал хранителни артикули от магазина в селото. На 01.01.2023 година вечерта обвиненият излязъл на улицата и забелязал, че прозорецът на кухнята на потърпевшата свети и решил да реализира блудствени дейности по отношение на нея. Тъй като дамата се съпротивлявала и пробвала да вика за помощ, обвиненият я умъртвил посредством задушаване.

С.Р. е с взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Предстои насрочване на делото в Окръжен съд-Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР