Окръжна прокуратура - Русе провежда разследване за палеж на апартамент

...
Окръжна прокуратура - Русе провежда разследване за палеж на апартамент
Коментари Харесай

След смъртта на 3-годишното дете в Русе: Затвор грози майката

Окръжна прокуратура - Русе организира следствие за палеж на апартамент в кв. " Чародейка " на гр. Русе, при който е умрял 3-годишният Драгомир.

Сигналът за произшествието е получен в полицията на 29.03.2023 година На мястото на произшествието е осъществен оглед от проверяващ служител на реда. Иззети са материални доказателства. Назначена е пожаро-техническа експертиза за определяне на аргументите за пораждане на пожара. Към момента на случая детето е било оставено единствено в жилището.

По-късно същия ден е открита и майката на детето - Р. И., на 35 години от гр. Русе. Полицейските чиновници са разкрили хероин в нея и е формирано още едно досъдебно произвеждане – за държане на високорискови наркотични субстанции, под надзора на Районна прокуратура - Русе.

По време на следствието за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е направила закононарушение по член 182 от Наказателен кодекс, като е оставила малолетното дете без контрол и задоволително грижи и с това е основала заплахата за живота му. Назначена е и съдебномедицинска експертиза за определяне на повода за настъпване на гибелта. За палежа се планува наказване от 5 до 15 години, а за оставянето на детето без контрол - отнемане от независимост до 3 години и публично неодобрение.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Русе.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР