Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.Х., на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.Х., на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишен мъж за опит за убийство

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на С.Х., на 29 година, арменски жител, със статут на непрекъснато пребиваващ чужденец в Република България.

Причината за това е, че на 29.07.2018 година в гр. Пловдив, е направил опит съзнателно да умъртви А.К., в качеството му на длъжностно лице – пазач в охранителна компания в гр. Пловдив, във връзка осъществяване на службата му в заведение – дискотека, като изпълнителното действие е било довършено, въпреки и да не са настъпили плануваните в закона и желаните от дееца общественоопасни последствия, и действието е осъществено преднамерено – закононарушение по чл.116, ал.1, т.1 и т.9, вр. член 115, вр. чл.18 алинея 1 от Наказателния кодекс.

С.Х. е предаден на съд и за това, че на същата дата в гр. Пловдив е държал огнестрелно оръжие - револвер и муниции - 4 броя патрони, без да има за това съответно позволение – закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателния кодекс и за това, че на същата дата в гр. Пловдив е развалил незаконно непозната движима движимост – задна гума и заден ляв калник на лек автомобил, марка „ Мерцедес “, благосъстоятелност на другиго, с което е предизвикал вреди в размер не 657,26 лв. – закононарушение по член 216 алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че на 26/27.04.2018 година обвиненият С.Х. и негови познати отишли с джип „ Рейндж Роувър Спорт “ пред дискотека в гр. Пловдив. С.Х. управлявал автомобила. Той спрял пред входа на заведението. В това време потърпевшият А.К., който бил охранител, изпълнявал отговорностите си по посрещане на клиентите и обезпечаването на реда. Той помолил лидера С.Х. да реалокира автомобила, тъй като блокирал пътя на другите коли към паркинга. Обвиняемият му отвърнал, че ще прави, каквото си желае и А. К. не може да му подрежда. Пострадалият обяснил какъв е реда, само че С.Х. почнал да се държи нападателно, търсейки борба с А.К. Стигнало се до сдърпване сред обвинения и спътниците му, които почнали да хвърлят камъни, от една страна, и А.К. и негови сътрудници охранители, от друга, като били разменени и удари. При стълкновението потърпевш един от спътниците на С.Х. Той бил откаран в болничното заведение със счупена челюст, като за тази телесна щета правоохранителните органи не били известени. През идващите дни обвиненият и други лица се срещали с представители на дискотеката и на компанията, с цел да желаят обезщетение за телесната щета.

На 29.07.2018 година, в гр. Пловдив, към 7,30 часа, потърпевшият А.К. се прибирал с автомобил към дома си. Когато слязъл от колата, към него се доближил обвинения С.Х., който бил с качулка на главата и вързана забрадка пред лицето си. Той се затичал към А.К., вдигнал кърпата и стрелял с полуавтоматичен револвер, като два пъти улучил бедрата на потърпевшия. При стрелбата патроните пробили задна лява гума и заден ляв калник на паркирания наоколо автомобил „ Мерцедес”. След това обвиненият се отдръпнал, преоблякъл се и тръгнал с автомобил към Курортен комплекс „ Слънчев бряг “, където бил арестуван. Пострадалият е бил настанен за лекуване в болница.

По делото са разпитани очевидци, осъществени експертизи, конфискувани материални доказателства и други

Спрямо С.Х. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Най-тежкото планувано от закона наказване всред тези, планувани за закононарушенията, в осъществяването на които С.Х. е упрекнат, е отнемане от независимост за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР