Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишния д-р

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишния д-р
Коментари Харесай

Пловдивският лекар, застрелял Жоро Плъха, се изправя пред съда

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 49-годишния доктор Иван Димитров за това, че преди 11 месеца в Пловдив съзнателно е предизвикал гибелта на Жоро Джевизов-Плъха. Според обвиняването убийството е осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита.
Лекарят е предаден на съд и за това, че по време на убийството е разполагал с огнестрелно оръжие – револвер, и муниции – 16 патрона, без да има нужното позволение за използването им.
Припомняме, че уважаваният доктор и началник на рентгеновото поделение в УМБАЛ Пловдив сподели по какъв начин един престъпен случай бързо се трансформира в обществена бомба заради прекомерно огромния проблем с битовата престъпност в България, който си остава надалеч от решение или даже някакъв по-сериозен надзор.
Димитров простреля при опит за грабеж известния в Пловдив рецидивист на тематика " обири " Георги Джевизов, прочут с прякора си Жоро Плъха, с 9 присъди за обири. Само че ясно пояснение какви са детайлностите и събитията по случая не беше обещано два дни, тъй като за него стана ясно в края на работната седмица и това предизвика гневни митинги, защото всеобщо битуваше мнението, че лекарят е работил в условия на самоотбрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР