Окръжна прокуратура- Пловдив внесе в петък в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура- Пловдив внесе в петък в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 20-годишен циганин за отцеубийство в Столипиново

Окръжна прокуратура- Пловдив внесе в петък в съда обвинителен акт по отношение на 20-годишния ром Цветан Ангелов за това, че съзнателно е умъртвил 55-годишния си татко Наско Ангелов, като действието е осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост – закононарушение по член 116 алинея 1 т.6 прочие 2 и пр.3 по отношение на член 115 от Наказателния кодекс.

За това закононарушение законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Семейният скандал с съдбовен край се разразил през нощта на 22 юни, когато към 1 часа в дежурната на Шесто районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в ромския квартал „ Столипиново ” на Пловдив бил получен сигнал, че в апартамент на улица „ Ландос ” е открит мъртъв Наско Ангелов.

На място били изпратени полицейски чиновници, които открили, че по тялото на мъжа имало голям брой прободно-порезни рани, като покрай натрупа е открит и конфискуван нож със сиво-синя ръкохватка, с дължина на острието 15 см.

 21pl4014-zvetan-angelov-2 По делото е открито, че на 21 юни 2017 година вечерта обвиненият Цветан Ангелов бил дружно със свои близки в дома им на ул. „ Ландос “. Около 22 часа всички легнали да спят, като в стаята на потърпевшия били щерка му и Цветан Ангелов. Към среднощ дъщерята на потърпевшия събудила околните си, като им съобщила, че Цветан „ блъснал с нож татко й “. Обвиняемият им споделил да не плачат и напуснал жилището.

Малко по-късно дребният, само че доста нечовечен цигагин бил открит на близко кръстовище от двама очевидци, които го отвели в Шесто районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив. По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, съгласно която по тялото на потърпевшия били нанесени 10 прободно-порезни пострадвания в региона на гръдния панер, коремната празнина и други елементи от тялото.

Спрямо обвиненият Цветан Ангелов е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и той се намира сега в Пловдивския затвор. 20-годишният ром има и условна присъда от 4 месеца за обир, която е влезнала в действие от 30 ноември 2016 година, само че ефикасното изтърпяване на наказването е отсрочено с 3 години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР