Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Е.К., на 36 г.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Е.К., на 36 г.
Коментари Харесай

Турчин пусна 200 лева в пловдивска патрулка, катаджиите звъннаха на дежурния

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт против Е.К., на 36 година Той е предаден на съд за това, че на 27.02.2021 година, в Пловдив, е дал рушвет – пари в брой – сумата от 200 лв., на двама полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа – да не открият, че ръководи лек автомобил " Опел Астра “, без да е дееспособен лидер и да не смъкват регистрационните табели на колата. Престъплението е квалифицирано по член 304а, вр. член 304, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е турски жител. Той живеел в Истанбул, само че за прочут интервал през годината обитавал в Република България и работел в строителството. През февруари 2021 година Е.К. бил за няколко дни в квартирата на собствен съотечественик в Пловдив. 

На 27.02.2021 година в Пловдив двамата се движели с лек автомобил " Опел Астра “, ръководен от Е.К. Той карал колата, макар че бил недееспособен лидер и не имал удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство.

По същото време в града се провеждала профилирана полицейска интервенция за възстановяване на сигурността на придвижване. Двама чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция лекия автомобил на ул. " Георги Бенев “. Те поискали документите от лидера Е.К. Той им дал единствено паспорта си, като станало ясно, че не има удостоверение за ръководство. За да не му бъде формиран акт за административно нарушаване, Е.К. изискал от своя съотечественик 200 лв. назаем. Парите били пуснати в патрулния автомобил.

Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение " гаранция “ и е наложена " Забрана да напуща рамките на Република България “. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР