Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Христо Сираков, който уби

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Христо Сираков, който уби
Коментари Харесай

Съдят мъжа, който преби до смърт с чук баба си край Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Христо Сираков, който умъртви баба си с чук в с. Браниполе, обл. Пловдив, като действието е осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

По делото е открито, че 28-годишният мъж употребявал алкохол и опиати. Поради тази причина проявявал физическа експанзия по отношение на околните си. 

На 29 юли 2022 година, вечерта, Сираков използвал алкохол и марихуана със свои другари. След това отишъл в къщата на собствен комшия. Там траял да използва алкохол. В първите часове на 30 юли 2022 г.  се прибрал в дома си. Опитал се да удари майка си, която била на терасата, само че не съумял и отишъл в стаята на 84-годишната си баба. Тя спяла. Христо  й нанесъл побой, удрял я с корав предмет. Пострадалата умряла в дома си от пострадванията. По-късно той се обадил на тел. 112 и съобщил, че е направил ликвидиране на баба си.

Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР