Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на
Коментари Харесай

Разпитаха Рангел Бизюрев, прокуратурата поиска задържането му за постоянно

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Рангел Бизюрев. Той е притеглен като обвинен за това, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица съзнателно е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 116 алинея 1, т. 6 прочие 3 вр. член 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият беше разгласен за търсене през юли 2023 година с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември 2023 година той беше открит и арестуван в град в Кралство Дания. На 20 март 2024 година Бизюрев беше предаден на правосъдните управляващи в България след решение на две правосъдни инстанции в Кралство Дания.

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив предяви персонално горепосоченото обвиняване на Рангел Бизюрев и той беше разпитан в това си качество. Бизюрев е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор и е импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Очаква се Окръжен съд да прегледа настояването на прокуратурата за взимане на мярката за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинявания в 17:00 часа през днешния ден.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР