Окръжна прокуратура – Пловдив ще обжалба наложената от съда на

...
Окръжна прокуратура – Пловдив ще обжалба наложената от съда на
Коментари Харесай

Трагедията в Анево: Прокуратурата обжалва наложената мярка подписка на шофьора, който уби малко дете

Окръжна прокуратура – Пловдив ще обжалба наложената от съда на мярка за неотклонение „ подписка “ по отношение на 72-годишният водач, който блъсна и стара жена и дете на пътя в с. Анево. 2-годишното дете издъхна на място, а старата жена е настанена със съществени контузии в болница.

Шофьорът бе освободен от съда с мярка подписка, като му е отнета книжката и има възбрана да напуща страната. Магистратите решиха, че няма заплаха Денчев да се укрие или извърши друго закононарушение, поради възрастта и здравословното му положение.

Според прокурора по делото обаче съществува заплаха Денчев да се укрие, тъй като с изключение на в България живее в Чехия при децата си. Дори в деня на случая колата му е била цялостна с багаж и му е предстояло пътешестване.

Междувременно близки на почерненото семейство оповестиха, че провеждат митинг против освобождането от ареста на 72 -годишния водач. В уведомлението се показва, че жителите ще упорстват всички способени органи в страната да се самосезират. В противоположен случай ще уведомят европейските институции.

Протестът е плануван за 21.04 от 9.00 часа пред Апелативен съд - Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР