Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми В.М., на 33 г., А.К.,

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми В.М., на 33 г., А.К.,
Коментари Харесай

Арестуваха 7 човека, пласирали синтетичен хашиш и марихуана сред ученици

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени В.М., на 33 година, А.К., на 25 година, Д.В., на 34 година, Й.Т., на 20 година, М.Д., на 34 година, Д.Д., на 29 година и Г.Т., на 25 година, за това, че за интервала от 01.01.2022 година до 16.09.2023 година, на територията на Пловдив, Асеновград и Хасково, са взели участие в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции. Спрямо В.М. е повдигнато обвиняване за формиране и управление на проведената незаконна група.

Останалите 6-ма мъже са упрекнати, че по същото време и място, са държали разнообразни количества синтетичен хашиш и марихуана за разпространяване.

Престъпната група е разкрита при взаимни дейности на Групово дело БОП и Окръжна прокуратура-Пловдив. По досъдебното произвеждане са били осъществени огледи на местопроизшествия, претърсвания и изземвания от адреси, от коли, конфискувани са мобилни телефони, пари, електронна везна, движимости, които се употребяват за подготвяне на синтетичния хашиш – фунии, филтри, колби и други

Установено е, че синтетичната дрога е била разпространение най-вече на малолетни. Грам синтетичен хашиш е търгуван измежду възпитаници за 50 лв.. Наркотикът е изключително рисков, тъй като води до тежка абстиненция и даже еднократна доза е с негативи за душeвността.

Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Утре, 19 септември 2023 година, Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за установяване на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.



Подробности по случая бяха дадени през днешния ден на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура-Пловдив и Групово дело БОП. В него участваха Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор, ст. комисар Калин Литов, зам. шеф на Групово дело БОП и Емил Борисов, шеф на отдел в Групово дело БОП-Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР