Окръжна прокуратура - Пловдив е привлякла задочно като обвиняем за

...
Окръжна прокуратура - Пловдив е привлякла задочно като обвиняем за
Коментари Харесай

30-годишен мъж е обявен за издирване с Европейска заповед за арест за убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Окръжна прокуратура - Пловдив е привлякла задочно като обвинен за ликвидиране 30-годишен мъж с букви Р.И.Б. за осъщественото ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Младежът е бил пребит до гибел.
Прочетете още
Издадена е Европейска заповед за арест на лицето, изпратена до способените управляващи, посочи наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева. Тя не посочи какви са данните на прокуратурата за месторазположението на килъра, само че съгласно неофициална информация той е отпътувал за Германия. Заминал е на 24 юли, напуснал страната от летище София с билет, авансово заплатен. 

„ Лицето се търси и би трябвало да бъде арестувано на територията на страната и върнат в България “, уточни още прокурор Лулчева.

Доказателствата сочат, че причинителят и жертвата са се познавали от няколко години, само че от прокуратурата отхвърлиха да посочат съответния претекст за жестокото закононарушение. Между тях обаче е имало финансови проблеми, уточни наблюдаващият прокурор. 

" Никой не е дължал пари на другия обаче ", посочи тя. 

Тялото на Димитър е открито на към 1 километър от мястото, където последно е забелязан. Бил е заровен. 

Убийството на Димитър е квалифицирано като такова, осъществено с особена свирепост, а наказването, което законът планува за такова закононарушение е от 15-20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

В качеството на очевидци по случая са разпитани 13 лица, осъществени са голям брой огледи, както и претърсвания и изземвания на няколко адреса, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза.

Обвиняемият няма скорошни престъпни прояви. По думите на прокуратурата в досието му има прегрешения от преди доста години, които нямат общо със случая. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР