Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят 60-годишна, опитала да убие съпруга си от ревност

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт против 60-годишна жена за опит за ликвидиране на брачна половинка си.

Обвинението против Росица М. е за това, че на 30.05.2017 година в Плевен, в фамилното им жилище, направила опит съзнателно да умъртви брачна половинка си, само че не е съумяла.

Обвиняемата живеела със брачна половинка си, само че през последните години здравословното й положение се влошило. През март 2016 година тя претърпяла мозъчен инсулт и почнала да използва доста количество лекарствени препарати.

Наред с влошеното здравословно положение, обвинената почнала да изпитва възприятие на ревнивост и да се държи нападателно по отношение на брачна половинка си.

На 30.05.2017 година потърпевшият се прибрал от работа и влезнал в стаята си. Малко по-късно обвинената отишла при него и почнала да му насочва обвинявания, че имал връзка с друга жена. Съпругът седял пред компютъра и не й обърнал внимание. Афектирана от това, Росица го блъснала с мобилен уред. След това побягнала към стаята, която обитавала и затиснала вратата.

Минути по-късно обвинената отишла в коридора и още веднъж почнала да упреква брачна половинка си за здравословното и психологичното си положение. Пострадалият също излязъл в коридора и я предизвестил, че в случай че отново посегне да го удари, той също ще прибегне до физическа кавга.

След това предизвестие, Росица очевидно се успокоила и влезнала в стаята си.

Към 17.00 часа, откакто щерка им излязла от жилището, дамата, макар че била използвала медикаменти, изпила към 100 гр коняк. Взела от стаята си флакон с пикантен спрей и кухненски нож. Отишла в стаята, която обитавал брачна половинка й и му споделила, че ще излиза, след което се доближила до него и почнала да го пръска в лицето. Той инстинктивно опитал да се защищити, като издърпал покривката на леглото и я сложил пред себе си. Докато се опитвал да се защищити, Росица му нанесла удар с кухненския нож в региона на гръдния панер, след което побягнала на открито.

По искане на прокуратурата обвинената е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР