Окръжна прокуратура-Плевен ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за извършен

...
Окръжна прокуратура-Плевен ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за извършен
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняем рецидивиста, пребил жестоко възрастен мъж в Славяново

Окръжна прокуратура-Плевен управлява следствието по досъдебно произвеждане, формирано за осъществен обир при изискванията на рисков рецидив, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 21.10.2018 година към 02.30 часа е получено известие на тел.112 от 82-годишен мъж от гр.Славяново, обл. Плевен, който съобщил, че му е нанесен побой и му е отнета парична сума от 120 лв., от познато за него лице.

Незабавно е изпратен полицейски патрул.

Задържан е 36-годишен мъж, посочен от потърпевшия като причинител на грабежа. 36-годишният мъж е осъждан неведнъж за умишлени закононарушения от общ темперамент.

Извършен е оглед на местопроизшествието, както и претършуване в дома, населяван от 36-годишния причинител. При претърсването са конфискувани облеклата, с които 36-годишния мъж е бил при осъществяване на закононарушението.

Пострадалият е настанен в болница, без заплаха за живота. Установено е, че същият има счупена яблъчна кост, скъсване на ушна мида, отоци и синини и разкъсно-контузна рана на главата.

Извършителят е притеглен като обвинен за обир на 120 лв., осъществен при изискванията на рисков рецидив - закононарушение по чл.199, ал.1 т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1 б.„ б “ от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Извършено е освидетелстване на обвинения и са взети мостри за относително проучване.

По досъдебното произвеждане следва да бъдат назначени ДНК експертиза, съдебно-медицинска експертиза и разпити на очевидци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР