Окръжна прокуратура – Перник предаде на съд Хр. Кочев (на

...
Окръжна прокуратура – Перник предаде на съд Хр. Кочев (на
Коментари Харесай

Съдят клошар, пребил до смърт мъж, защото не му донесъл храна

Окръжна прокуратура – Перник съобщи на съд Хр. Кочев (на 26 години), упрекнат в осъществено от него съзнателно ликвидиране.

Обвиняемият Кочев нямал близки и преживявал като клошар. Свидетелят Р. Филипов се занимавал с дърводобив. Той съжалил обвинения и го присъединил към бригадата дървосекачи. Задължението му било да се грижи най-вече за конете, които се употребявали при прекарването на трупите. Работел без трудов контракт, защото нямал персонална карта и бил изцяло необразован. Мъжете от бригадата живеели в къща чартърен в гр. Радомир.

В края на м. декември 2016 година, заради влошени метеорологични условия, работата била прекратена. В къщата останали единствено обвиненият Кочев и Ф. Балкански, които нямало къде да отидат. Всеки ден при тях идвало момче, което им оставяло по 10 лв. за храна.

Пазарувал най-вече Балкански, защото Кочев мъчно се справял с този ангажимент. Между двамата постоянно възниквали спорове във връзка покупките, а на 13.01.2017 година обвиненият му нанесъл побой.

Седмица по-късно след този случай, на 20.01.2017 година, Балкански още веднъж отишъл да купува храна, като се забавил повече от нормалното – върнал се към 1 ч. през нощта, като носел две пластмасови бутилки вино и един кроасан. Това ядосало Кочев, след което последвало сборичкване сред двамата. След малко спиране и подхвърлени от страна на Балкански обидни реплики, Кочев още веднъж се разсърдил. Обвиняемият взел едно дърво и почнал да удря Балкански по цялото тяло, до момента в който не му потекла кръв от главата и лицето. След това оставил го да лежи на леглото и излязъл на открито, с цел да вземе вода, с която напръскал лицето на потърпевшия и измил кръвта. Завил го с одеяло и го оставил да спи.

На сутринта, откакто се събудил, Кочев открил, че Балкански умрял. Той незабавно напуснал къщата и отишъл до склада, където от телефона на собствен прочут се обадил на Филипов и съобщил за случая. Двамата отишли в полицията, където обвиненият в началото укрил обстоятелството, че той предизвикал гибелта на Балкански, само че по-късно направил признания.

От направената съдебно-медицинска експертиза е видно, че по тялото на потърпевшия имало фрактури, контузии и кръвонасядания, включително черепно-мозъчна контузия, кръвоизлив на основния мозък, отоци, строшаване на носовите кости и ребра, разкъсно-контузни рани по устните и цялото лице, шийна контузия с данни за прилепяне, травма на ляв бял дроб.

Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР