Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Дават на съд бащата, погубил 9-годишния си син по време на сеч в Монтанско /снимки/

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Младен Тодоров, чиито наследник беше погубен от паднало дърво по време на сеч в Монтанско. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 123, алинея 4, вр. алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият бил постоянно издирван от разнообразни лица за даване на услуга, обвързвана със сеч на дърва.
През м. август 2021 година мъжът имал сделка с Г.М. за ампутиране на 6 маркирани дървета, за което притежателят им имал постоянно издадено разрешително за сеч.
На 28.08.2021 година обвиненият, дружно с 9-годишния си наследник Иван и възложителя на услугата Г.М., отишъл в местността „ Бунара “ в региона на село Пърличево, област Монтана. Там той следвало да отсече посочените му дървета с моторен трион.
Младен подценил заплахата, като при отрязването на последното шесто дърво то паднало върху малолетното му дете и Г.М., които се намирали в рисковата зона. Обвиняемият незабавно се затичал към мястото и дружно с Г.М., който бил обиден единствено от клоните на дървото без породени увреждания, освободил сина си.
Незабавно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Пристигналият на мястото на случая медицински екип установил гибелта на детето.
От заключението на съдебнотехническа експертиза е видно, че при осъществяването на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, бащата е нарушил разпоредбите за здравословни и безвредни условия на труд в горските територии и Закона за здравословни и безвредни условия на труд. Той не е подхванал ограничения за недопускане на хора в рисковата зона към дървото за отсичане, която е с радиус от 50 метра, и не е извършил задължението си да се погрижи за здравето и сигурността на сина си.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР