Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда брат и сестра от Монтанско, пребили и обрали пенсионер в дома му

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против И.Н. (на 19 години) и Е.Т. (на 23 години) за обир на пенсионер в село Охрид.
Обвиняемият И.Н. е осъждан и дружно със сестра си Е.Т. живее в селото.
Вечерта на 12 февруари двамата решили да присвоят пенсията на техния съселянин С.С. и тръгнали към дома му. Е.Т. останала на открито пред парцела, с цел да следи, а И.Н. поставил черна маска на лицето си и почукал на прозореца. Още с отварянето на вратата, обвиненият почнал да нанася удари по тялото на пенсионера с виковете „ Дай парите! “. Нападателят избутал потърпевшия във вътрешността в къщата, като в това време съумял да извади от джоба на ризата му пари. Това била цялата пенсия на възрастния мъж в размер на 270 лв., която И.Н. взел и незабавно тръгнал.
След като се върнали в дома си, обвинените разделили откраднатата сума. Разказали за случилото се на майка си и й дали 50 лв..
Пострадалият С.С. получил охлузни рани по ръцете, имал болки в ребрата, заради което бил признат в болница. От заключението на направената съдебно-медицинска експертиза е видно, че му била породена междинна телесна щета – строшаване на ребра с разбъркване на костни фрагменти и излив в дясна гръдна половина.
В хода на следствието на грабежа чиновниците на Министерство на вътрешните работи открили самоличността на причинителите и задържали И.Н. при опит да се укрие.
Предстои наказателното произвеждане против обвинените да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР