Окръжна прокуратура – Монтана е постигнала осъдителна присъда спрямо Ц.Е.

...
Окръжна прокуратура – Монтана е постигнала осъдителна присъда спрямо Ц.Е.
Коментари Харесай

20 години затвор за жесток побой, довел до смъртта на млад мъж от Берковица

Окръжна прокуратура – Монтана е постигнала неоправдателна присъда по отношение на Ц.Е. (на 31 години) от гр. Берковица, упрекнат за ликвидиране, осъществено от него с особена свирепост, оповестяват от държавното обвиняване.

Сутринта на 18.10.2014 година обвиненият Ц.Е. се срещнал с петима негови другари в местността „ Пашината “ в гр. Берковица. Той им декларирал, че техният прочут С.П. го е злепоставил в диалог с жена, като отправил закани да го бие за това. Същия ден обвиненият се свързал с него в обществена мрежа „ Facebook “ и в чат-разговор се уговорили да се видят. Вечерта, след 20 ч., П. пристигнал в жилището на Е., където по същото време се намирали трима техни познати. Ц.Е. изискал пояснения от С.П., обвинил, че го е злепоставил пред общи познати и почнал да му нанася удари с ръце и крайници по главата и тялото. Освен това отправял към него упреци, че го е „ натопил “ в полицията и се интересувал за „ канала “, от който се доставя с опиати, като декларирал на С.П., че би трябвало да продава дрога като негов дилър. През цялото време Ц.Е. траял да нанася удари на С.П. Въпреки намесата на двама от присъстващите мъже да спре, той ги заплашил с нож и се заканил, че ще пребие и тях. Побоят траял пет часа, през които обвиненият Е. редовно нанасял удари на П.

Сутринта един от очевидците на ставащото съумял да убеди Ц.Е. да престане, като заречен да се погрижи за бития. Виждайки тежкото положението на С.П., той го закарал в болница в гр. Монтана, а в това време уведомил за това Ц.Е. Пострадалият бил оставен за лекуване, като съумял да се свърже с родителите си, които го посетили. Баща му незабавно подал сигнал в полицейско ръководство за случилото се. С.П. бил разпитан от проверяващите, като в показанията си декларирал, че бил пребит от Ц.Е. По-късно същия ден той споделил на родителите си, че се опасява от възмездие от страна на лицето, нанесло му побой, който го бил заплашил да не го издава.

Няколко часа по-късно здравословното положение на потърпевшия С.П. се влошило и макар напъните на лекарите от МБАЛ гр. Монтана, той умрял. От направената по досъдебното произвеждане съдебно-медицинска експертиза е видно, че непосредствена причина за гибелта на потърпевшия е породената закрита контузия на главата с кръвоизливи под твърдата и меката мозъчни обвивки, довела до оток на мозъка, с вклиняване на дребния мозък в огромния тилен отвор на черепа, и парализиране на витално значими мозъчни центрове. Освен това по разнообразни елементи на тялото и главата на С.П. имало голям брой кръвонасядания и кръвоизливи, отоци, контузии, рани и охлузвания.

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР