Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Започва делото срещу 19-годишния Алекс от клана Гольовците за убийството на Валери Дъбов в Кюстендил

Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против А. Д. (на 19 години) за осъществено от него закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4, вр. член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс – съзнателно ликвидиране и опит за ликвидиране.

Обвиняемият А.Д. принадлежал към семейството, известна измежду обществеността като „ Гольовци”, живееща в квартал „ Изток” в гр. Кюстендил. Представителите й били известни със саморазправи във връзка зародили произшествия. През нощта на 17.02.2019 година престъпно проявеният вуйчо на обвинения – А.И., поредно посетил няколко заведения в града, придружаван от другарска компания. Около 6 ч. сутринта се отправили към кафе – аперитив „ Иридиум “, където мъжът имал репутацията на нежелателен клиент за личния състав. Това отношение към него било вследствие създаваните от него проблеми при предходните му визити.

В заведението имало доста хора. А.И. бил във очевидно нетрезво положение и показал очебийно нападателно и предизвикателно държание. Това направило мощно усещане на другите гости. Мъжът предизвикал спор, отправяйки обидни думи към клиент. Това наложило интервенция за въдворяване на ред от страна на притежателите на кафенето.

Въпреки обещанията си да спре, А.И. траял да се държи невъздържано, надменно, като ставал все по-агресивен. Той бил принудително изведен на открито, като не спрял да наскърбява и да насочва закани към близките. Един от приятелите на буйстващия мъж се обадил по телефона на племенника му – обвиненият А.Д. Информирал го за създалата се конюнктура и му споделил да пристигна, с цел да прибере вуйчо си. А.Д. решил, че би трябвало да се намеси във зародилия скандал, взел железен сгъваем нож и се придвижил към кафе-аперитив „ Иридиум “.

Междувременно напрежението пред заведението ескалирало с присъединяване на излезлите на открито гости. Имало замяна на удари. Пристигналият на място А.Д. се присъединил в спора, като извадил наподобяващата револвер газова запалка, насочвайки я към намиращ се наоколо очевидец. Последният съумял да я изтръгне от него, предполагайки, че му лишава огнестрелното оръжие. Сбиването траяло с гонка по улицата. Обвиняемият извадил носения с него нож, разгъвайки острието му. Нанесъл мощен юмручен удар на един от съперниците си, замахнал с ножа към гърдите на различен и го заплашил с ликвидиране. Успял да му аргументи пострадване в предмишницата и повторил няколкократно опита си да го прободе с оръжието, нанасяйки му порезни рани.

В този миг към мястото на разразилата се разпра наближил В.Д. (на 33 години), без да показва каквото и да било нападателно държание. Виждайки го пред себе си, обвиненият А.Д. замахнал с ножа към гърдите му, като в началото не съумял да го нарани. Мигновено по-късно обвиненият нанесъл втори удар с ножа, след което побягнал. Острието на оръжието попаднало надълбоко в гръдния панер на потърпевшия В.Д., който съвсем незабавно паднал неподвижен на земята. Свидетели на протичащото се пробвали да му оказват помощ и подали сигнал на телефон за незабавни повиквания 112. Пристигналият на място лекарски екип установил настъпилата гибел на мъжа.

Един от потърпевшите при багра в Кюстендил е превозен в Пирогов

Междувременно тичащият А.Д. бил последван от четирима мъже от заведението. В момента, в който единият от тях го настигнал, обвиненият се обърнал към него и му нанесъл мощен удар с ножа в региона на гърдите. Причиненото прободно пострадване провокирало щедро кръвотечение и възпряло потърпевшия от присъединяване в по-нататъшно гонене.

А.Д. избягал и се укрил, като по пътя оставил оръжието на закононарушението в двора на непознат парцел, където било открито от виделия го очевидец.

В това време по отношение на другите представители на семейството „ Гольовци “ била подхваната разпра от съперниците им в спора.

Идването на органите на полицията на мястото на разразилия се случай прекратило по-нататъшната му ескалация. Пострадалите били превозени в болничното заведение.

Късно вечерта същия ден обвиненият А.Д. се предал непринудено в ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Кюстендил.

Според заключението на осъществената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза, гибелта на В.Д. се дължи на остра сърдечно-съдова непълнота, настъпила вследствие на солиден кръвоизлив в региона на сърцето при прободно-порезното пострадване на аортата.

Един погубен, 5-има ранени при пердах в дискотека в Кюстендил

На другите двама потърпевши от дейностите на обвинения били породени разнообразни по степен телесни повреди, включително разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и трайно затрудняване на придвижванията на крак.

Разпитан в хода на досъдебното произвеждане, обвиненият дава сбити пояснения по случая, в които всъщност не отхвърля авторството на действието, застъпвайки защитната си позиция за нерешителност и подхванати отбранителни дейности.

Предстои наказателното произвеждане против А.Д. да продължи в съда. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР