Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла протест срещу осъдителната присъда

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла протест срещу осъдителната присъда
Коментари Харесай

Прокуратурата недоволна от присъдата на Алекс от Гольовците

Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла митинг против неоправдателната присъда на Окръжен съд – Кюстендил по отношение на 19-годишния А.Д., упрекнат за осъществено от него съзнателно ликвидиране и опит за ликвидиране.

Държавното обвиняване смята наложеното на подсъдимия наказване от 19 години „ отнемане от независимост “ за незаслужено занижено. При определянето му съдът не е съобразил всички условия, обуславящи неговата отговорност. По този метод не са реализирани в нужната степен и плануваните в закона цели на наказването. Извършеното от А.Д. на 17.02.2019 година ликвидиране, станало при сборичкване в гр. Кюстендил, е закононарушение с изключително висока степен на социална заплаха. Такава е налице и във връзка с самия обвиняем, без значение от младата му възраст.

Спецификата на действието го характеризират като извънредно по смисъла на закона. А.Д. брутално и безогледно протегнал ръка на живота на три лица, при което умъртвил едното от тях, а опитът за ликвидиране на другите две приключил с причиняването на голям брой съществени телесни увреждания. Дръзкото „ улично правораздаване “, безпардонно „ раздадено “ от подсъдимия Д. в центъра на гр. Кюстендил, погазва фрапантно и жестоко открития правов ред, а моралната му укоримост на фона на големия публичен резонанс е изключително значима.

Трайно образуваните престъпни настройки обуславят високата социална заплаха на А.Д. Доказателствата за множеството негови противообществени прояви, неприятните му характеристични данни, държанието му в съответната обстановка го дефинират като лице с стабилно построен афинитет към незаконен метод на живот, имащ своята предпочитана устременост към похищения върху личността. Тези условия явно не са били регистрирани с нужната изчерпателност и точност от Окръжния съд в гр. Кюстендил, който не е решил, че в тази ситуация само вероятният закономерен метод при установяване на наказването на А.Д. е слагането му в изолираност от обществото до края на живота му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР