Окръжна прокуратура - Кърджали образува проверка по подаден сигнал от

...
Окръжна прокуратура - Кърджали образува проверка по подаден сигнал от
Коментари Харесай

Прокурорска проверка дали лекарката с COVID-19 в Кърджали е укрила информация

Окръжна прокуратура - Кърджали образува инспекция по подаден сигнал от РЗИ- Кърджали против 28-годишна лекарка от „ Пирогов “, която след определяне на позитивна проба за COVID-19 не е съдействала и укрила информация от здравните управляващи за определяне на контактните лица, заяви кореспондентът на bTV в района.

Според шефа на РЗИ - Кърджали доктор Виктор Кирчев, тя е провокирала огнище в Кърджали, защото 12 от болните в района са се заразили в резултат на контакт с нея, за което тя в началото е укрила информация.

Близка на лекарката, 74-годишна жена с тежко заболяване, е умряла нощес. В момента доктор Сибел Мустафа е под карантина в дома си в Кърджали.
Ново огнище на COVID-19 в Кърджали Коронавирусът влиза в Кърджали и болничното заведение „ Д-р Атанас Дафовски “ с доктор от „ Пирогов “, който се завръща в града
Сред инфектираните са доктор и санитарка в белодробното поделение на МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " - Кърджали, поради което отделението от през вчерашния ден е затворено. В него има 15 пациенти и 3 медицински лица, които са карантинирани там от 48 часа. Днес тестванията им са негативни и следва след повторна стерилизация, отделението да бъде отворено.

В отделението инфекцията влиза, откакто лекарката – доктор Сибел Муса - отива на рандеву на 74-годишна тежко болна жена. Тя е позволена в отделението, макар че свижданията са били лимитирани, като сътрудник на медиците. Преди да стартира специализация в „ Пирогов “, лекарката е работила в Спешното поделение на болничното заведение и е познавала множеството лекари. В момента на свиждането тя към момента не е била тествана.

Според нейни сътрудници от болничното заведение, тя е посетила и инфекциозното поделение и се е оплакала, че има температура от няколко дни, поради което сама е поискала да и бъде изработен тест. След отчитане на позитивния резултат, тя декларирала, че от връщането си от София на 23 май е нямала контакт с никого, тъй като не е излизала от вкъщи си. Колегите й от болничното заведение обаче подават друга информация в РЗИ.

Заради отхвърли за подпомагане от нейна страна, установяването на контактните лица и тестването им лишава близо седмица.
93 са новите случаи на COVID-19 у нас Има един умрял с ковид
След направените проби излиза наяве, че инфектирани с COVID-19 са: доктор и санитар от белодробното поделение, 74-годишната болна, при която лекарката е била на рандеву, 90- годишна пациентка, която е била в една стая с нея, инфекционист от частната болница в Кърджали, както и членове на фамилията на лекарката от с. Черноочене, една от която работи като шивачка в завод в селото.

Потърсена за коментар, тя отхвърли изявление по телефона, само че съобщи, че каквото е трябвало, е споделила на РЗИ:

„ Не е тъкмо по този начин и ще стане ясно скоро, по телефона изявленията не давам “, съобщи пред екипа ни медикът с ковид.

Общия брой случаи в Кърджали от началото на епидемията е 32. 11 от тях за последното денонощие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР