Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми и задържа мъж

...
Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми и задържа мъж
Коментари Харесай

Заловиха жена, облепена по тялото с хероин, на ГКПП Капитан Андреево

Окръжна прокуратура - Хасково притегли като обвинени и задържа мъж и жена за контрабанда на хероин за 90 000 лв. през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево.

На 25 март 37-годишна жена е пренесла през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево от Турция в България хероин, с общо бруто тегло 1 кг, на стойност 90 000 лв., оповестиха през днешния ден от прокуратурата.

Като обвинен е притеглен 42 - годишен мъж., за това, че като подстрекател и помощник.

Обвиняемата дамата пристигнала на граничния пункт с рейс. При осъществена щателна митническа инспекция е открито, че тя пренасяла хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо към тялото й. Жената е била арестувана за период от 24 часа от митническите органи.

Образувано е досъдебно произвеждане, като под управлението на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Хасково е било предоставено на чиновници от ГДБОП да открият и други съпричастни към закононарушението лица. В хода на осъществените оперативно-издирвателни мероприятия е открито, че пратката с хероин е трябвало да бъде получена в Пловдив от обвинения Й.А., подстрекател и помощник на дамата. Той е бил арестуван от чиновниците на ГДБОП за период от 24 часа. По делото се правят процесуално-следствени дейности.

Двамата обвинени са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес Окръжна прокуратура - Хасково ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на двамата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР