Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за

...
Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за
Коментари Харесай

Турски гражданин опита да прекара злато за над 330 хил. лв. през ГКПП Капитан Андреево

Окръжна прокуратура - Хасково притегли като обвинен турски жител за контрабанда на златни украшения за над 330 хиляди лв..

Случаят е от 16 ноември, когато на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево дошъл рейс с маршрут Турция-Румъния. Шофьорът и пасажерите оповестили, че нямат артикули за обявление. При осъществена инспекция митническите чиновници намерили на пасажерските седалки чанта, в която имало девет плика със златни пръстени, гривни, огърлици, обеци и синджири с общо тегло 3490,7 грама. Установено е, че техният притежател е 29-годишният турски жител Х.А.

При осъществения на място разбор на изделията, експерт е установило, че бижутата са направени от 14-каратово злато, като общата им стойност е 334 150 лв.. Контрабандните златни произведения са конфискувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.242 ал.1 б. " Д " от Наказателния кодекс. На обвинения Х.А. е наложена възбрана да напуща рамките на България и е взета мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 5000 лв..
 Задържаха 7,3 кг сребърни украшения на Капитан Андреево
Задържаха 7,3 кг сребърни украшения на Капитан Андреево

Бижутата били укрити в тайник на пътнически автобус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР